Psychotherapie
Partiman

Psychotherapie kosten

Hoe zit het met de kosten?

Vanaf 1 januari 2024 kunt u uitsluitend bij ons terecht indien u verzekerd bent bij DSW, ONVZ en VvAA, Menzis of Anderzorg, Zilveren Kruis Groep (Zilveren Kruis, Achmea, De Friesland, Interpolis, FBTO) of de CZ groep (CZ, Nationale Nederlanden en OHRA) en ASR (DITZO) en de  VGZ groep (Univé, IZZ e.d.).

Houdt u er rekening mee dat er jaarlijks sprake is van een eigen risico van € 385,–.

Psychotherapie kosten

Hoe zit het met de kosten?

Vanaf 1 januari 2024 kunt u uitsluitend bij ons terecht indien u verzekerd bent bij DSW, ONVZ en VvAA, Menzis en Anderzorg, Zilveren Kruis Groep (Zilveren Kruis, Achmea, De Friesland, Interpolis, FBTO), de CZ groep (CZ, Nationale Nederlanden en OHRA), ASR (DITZO) en de  VGZ groep (Univé, IZZ e.d.).

Houdt u er rekening mee dat er jaarlijks sprake is van een eigen risico van € 385,–.

Anders per verzekeraar

De tarieven zijn per verzekeraar verschillend en zijn afhankelijk van het aantal en de duur van de sessies en van de kwalificaties van de behandelende therapeut.Op de praktijk is per verzekeraar een overzicht beschikbaar van de actuele tarieven voor onze praktijk.

Wij raden u aan de regels van uw zorgpolis altijd goed te lezen en uw polis te controleren zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Een volledig overzicht van de tarieven die in rekening worden gebracht kunt u vinden op de website van de Nederlandse Zorg Autoriteit.

Extra kosten

Extra kosten die niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar ontstaan als u zich niet tijdig, tenminste 24 uur van tevoren, afmeldt voor een afspraak: een zogenaamde no-show. Wij brengen u dan € 45,– in rekening. Dit kunt u dus niet declareren bij uw zorgverzekeraar! 

Aanmelden als particulier

In sommige situaties kiest u voor een rechtstreekse aanmelding als particulier patiënt. In deze situatie hanteren wij een tarief van €110,00 per uur ongeacht de vraag of het individuele, relatie- of gezinstherapie betreft. Let op: bij aanmelding als particulier kunt u meestal geen of beperkt gebruik maken van een vergoeding vanuit uw basisverzekering.

Kom in contact

Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u op nemen.